3 masini de spalat pe care le-as cumpara de Black Friday in 2017

Este deja ceva vreme de cand tot zic ca cumpar o masina de spalat vase si o masina noua de spalat rufe ca ceea veche deja incepe sa dea semne clare de oboseala.

Am zis sa scriu acest articol si sa-ti zic despre 3 modele de masini de spalat, 2 masini de spalat rufe si o masina de spalat vase mica pe care vreau sa o iau pentru bucatarie. O masina de spalat vase dinaia mica, compacta care cu cateva modificari sa o pot monta sub chiuveta in spatele mastii.

Asadar, primul model despre care vreau sa-ti vorbesc si care cu siguranta il voi lua daca vine cu un pret bun acuma in 2017 de Black Friday, este o masina de spalat rufe cu uscator de la Indesit, modelul Innex XWDA 751480X. N-am avut niciodata masina de spalat rufe cu uscator sau uscator electric insa am tot citit despre ele si chiar daca consuma mult mai mult curent electric totusi parca merita o astfel de investitie.

Indesit Innex XWDA 751480X

Cateva date despre aceasta masina de spalat. Are o capacitate de 7 kg la spalare si 5 kg la uscare si este dotat cu 16 programe de spalare si 12 programe de uscare.

Cum ziceam consumul energetic este mai mare decat cel al unei masini de spalat rufe normala, mai exact acest model consuma la un ciclu complet de spalare uscare aproximativ 4.76 kWh. Avand in vedere ca ai hainele spalate, uscate si gata de purtat intr-un timp mult mai scurt decat daca le intinzi pe sarma, acest consum in plus este rezonabil si acceptabil.

Nu stiu daca gasesti alte masini de spalat rufe cu uscator ieftine care sa faca ce face acest model de la Indesit. Pentru un model cu uscator incorporat pretul este foarte bun. Cea mai noua oferta de pret este in jur de 1400-1500 de lei. Raportul calitate/pret este excelent.

Referitor la masina de spalat vase compacta, am gasit un model de la Bosch relativ ieftin. Sunt si mai ieftine din care poti alege insa acest model pare ca ofera mai multe chestii si nu este cu mult mai scump decat celelalte masini de spalat vase compacte.

E vorba de Bosch SKS51E22EU, o masina de spalat vase cu o capacitate de 6 seturi si 5 programe de spalare. La un ciclu complet de spalare aceasta masina consuma aproximativ 8 litri de apa si 0.61 kWh curent electric. Parerea mea este ca daca te pui sa speli 6 seturi de vase, asta inseamna 6 farfurii plate, 6 adanci, 6 mici, 6 furculite, 6 cutite si 6 linguri cu singuranta vei consuma mai mult de 8 litri de apa, plus o gramada de timp petrecut in fata chiuvetei.

Pe langa economia de apa si timp, masina este foarte usor de folosit si intretinut.

Si trecem si la a 3-a masina de spalat. E vorba de o mașină de spălat rufe ieftină dar foarte buna avand in vedere pretul foarte accesibil la care vine. E vorba de Arctic EF6100A+, o masina de spalat rufe Slim cu capacitate de 6kg. Probabil ca o sa trebuiasca sa aleg intre modelul asta si cel cu uscator incorporat de la Indesit care ca si pret este dublu.

Aceasta masina de spalat de la Arctic este simpla, fara prea multe dotari si functii speciale insa spala foarte bine si cum ziceam este unul dintre cele mai ieftine modele de masini de spalat rufe care probabil de Black Friday 2017 va fi si mai ieftin.

Cam asta ar fi. Is curios voi care model la-ti alege dintre cele 2 masini de spalat rufe si cu masina de spalat vase daca mai aveti vreun model compact de care stiti ca e buna lasati un link in comenturi sa il vad si eu.